Nieuws

Advertentie in de Trouw van donderdag 26 oktober 2017:

(dag van de officiële beëdiging van het kabinet na een formatieperiode van een half jaar)

Advertentie Trouw donderdag 27 oktober 2017

Nieuw bij de Schouw: het voorbereidingspakket

Mild zijn voor jezelf door een perfecte voorbereiding

Schoon worden – daar kun je alvast mee beginnen in aanloop naar je week bij De Schouw. Een prachtige voorbereiding op de diepe reinigingservaring van de week zelf.

Het voorbereidingspakket is zodanig samengesteld dat:

 • de detox in gang wordt gezet; afvalstoffen worden losgemaakt, gebonden en afgevoerd
 • je reinigingsorganen worden ondersteund en gestimuleerd om te detoxen en uit te scheiden
 • het zuur/base evenwicht wordt verbeterd
 • toevoer van vitamines, mineralen, sporenelementen, enzymen, anti-oxidanten, aminozuren en Omega 3, -6 en -9 vetzuren waardoor je lichaam optimaal kan detoxen
 • de reiniging via de darmen in gang wordt gezet
 • er ruimte is voor de geestelijke voorbereiding
 • de kans op fysieke reacties tijdens de detoxweek wordt aanzienlijk verminderd.

Periode: vanaf 4 weken vóór aanvang van de kuurweek, dat is optimaal.

Later beginnen is nog steeds zinvol tot vanaf één week voor aanvang.
Het pakket bestaat uit verschillende middelen; een overzichtelijk schema met gebruiksaanwijzing is bijgevoegd.
Wat overblijft kan prima opgebruikt worden na afloop van de kuurweek.

 

TIP:

Zijn er mensen rondom jou die graag willen detoxen maar niet de gelegenheid vinden voor een interne week? Dit pakket is ook uitermate geschikt om thuis van een detoxkuur te genieten.
Samen is extra fijn! Voor een diepgaande detox is gebruik van 2 pakketten, 8 weken, aan te bevelen.
 

AL ONZE EXPERTISE VAN 30 JAAR BEGELEIDING BIJ DETOXKUREN IS SAMENGEVAT IN DIT PAKKET

Voorbereidindspakket

 

Pinterest

Sinds kort kun je ons ook volgen op Pinterest: https://nl.pinterest.com/Deschouw/

 

Artikel van de week

Gezond cholesterol door koude baden

www.vngk.nl
29 mei 2017

 cholestrol koud bad

 

Het stimuleren van bruin vet door kou of door bepaalde medicijnen leidt tot minder slagaderverkalking. Actief bruin vet blijkt niet alleen het slechte cholesterol te verlagen, het zorgt ook voor meer en beter werkend HDL, het goede cholesterol. Dit blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en andere onderzoeksinstituten uit Europa en Amerika (Bartelt et al., 2017).

Bruin vet verhoogt de energiestofwisseling en houdt het lichaam op temperatuur. Bruine vetcellen vinden we in de hals, bij het sleutelbeen en rondom de wervelkolom, rond de nieren, rondom de aorta en bij het hart. Kou, bijvoorbeeld koud douchen, is de beste strategie om bruin vet te activeren. Uit de studie blijkt dat dit leidt tot minder van het slechte cholesterol en meer van het goede.

De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications. Onderzoekers in de groep van professor dr. Patrick Rensen van het LUMC activeerden bruin vet door kou en met bepaalde medicijnen. Ze ontdekten dat slagaderverkalking in de bloedvaten hierdoor afnam. Het goede cholesterol, het HDL, nam toe en daarbovenop werkte het aanwezige HDL ook beter. Het kon daardoor meer cholesterol afvoeren naar de lever, dat daarna terecht komt in de ontlasting. Het onderzoek is gesteund door de Hartstichting.

Dat actief bruin vet voor minder slagaderverkalking kan zorgen, was al langer bekend. Zo was al eerder ontdekt dat activatie van bruin vet het slechte cholesterol in ons bloed (LDL en VLDL) kan verminderen. De huidige resultaten laten zien dat actief bruin vet niet alleen slagaderverkalking kan terugdringen door het slechte cholesterol te verlagen, maar ook door HDL te verhogen en te verbeteren. Dit biedt aanknopingspunten voor nieuwe behandelingen tegen slagaderverkalking.

Het gehele artikel kunt u hier verder lezen: 
https://www.nature.com/articles/ncomms15010

Bron:
Bartelt, A., John, C., Schaltenberg, N., Berbée, J. F. P., Worthmann, A., Cherradi, M. L., … Heeren, J. (2017). Thermogenic adipocytes promote HDL turnover and reverse cholesterol transport. Nature Communications, 8, 15010. (https://www.nature.com/articles/ncomms15010)

 

Gezond zijn en gezonde voeding        

Citroen en Citroenwater


De meeste mensen kennen niet de veelzijdige voordelen van de citroen voor onze gezondheid.
Dagelijks gebruik van citroen geeft je gezondheid een enorme boest.We hebben allemaal weleens gehoord dat het drinken van warm citroenwater op de nuchtere maag gezond is, maar meestal weten we de exacte voordelen hiervan niet. De ene dag gebruik je de rasp van de citroenschil op je salade en de volgende ochtend pers je de helft van deze biologische citroen uit en doet dit bij 2 dl gekookt en tot lauw afgekoeld bronwater. Maak hier een gewoonte van en je zult de voordelen ervaren.

citroenwater schouw 

De voordelen van citroen en citroenwater op een rijtje:

Citroensap is rijk aan flavonoïden, kalium, antioxidanten, eiwitten en de vitaminen B en C.
Tevens beschikt het over een krachtige antivirale immuunopbouw.
Citroenwater helpt bij de opbouw van het immuun systeem en helpt bij het afweren van infecties, dit door het hoge niveau van bioflavonoïden, citroenzuur, magnesium, calcium en pectine.
Citroenwater verbetert de spijsvertering, bevordert het gewichtsverlies en helpt bij het herstellen van de pH-balans van het lichaam.
1. Gezond gewicht
Citroenwater reguleert uw bloedsuiker. De pectine in citroenwater vermindert een te grote eetbehoefte en draagt daarom bij aan een gezond gewicht.
2. Immuunsysteem
Citroenwater ondersteunt het lymfestelsel; dit werkt in combinatie met het immuunsysteem.
3. Griep en verkoudheid
Citroen is rijk aan vitamine C waardoor het immuunsysteem versterkt. Dagelijks citroenwater heeft ook een antivirale en antibacteriële werking, waardoor het een prima remedie tegen verkoudheid en griep is.
4. Puistjes
Iedere ochtend een glas warm citroenwater zal helpen om de zuurtegraad van je lichaam te metaboliseren, waardoor vervelende puistjes worden voorkomen.
5. Constipatie
Citroenwater voorkomt of ontlast bij constipatie, want het bevordert een regelmatige de stoelgang. Citroenwater is een van de beste remedies voor een goede spijsvertering.
6. Nierstenen
Citroenen bevatten kalium die de citrates in urine verhoogt, waardoor de vorming van oxalaat en nierstenen wordt voorkomen.
7. Galblaas
Door het drinken van citroenwater bij de maaltijd kun je de pijn als gevolg van galblaasstenen aanzienlijk verminderen.
8. Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD)
TUMS kan worden vervangen door citroenwater.
9. Colitis
Colitis is een verstoring van de pH waarde, ofwel zuur/alkalische niveaus in het lichaam. Citroenwater helpt om de pH niveaus weer in balans te brengen. .
10. Fibromyalgie
Mensen met fibromyalgie kunnen door het dagelijks drinken van citroenwater en het dagelijks beoefenen van yoga-oefeningen duidelijke verbeteringen ervaren.
11. Gewrichtspijn en zwellingen
Citroenwater draagt bij aan de vermindering van urinezuur in de gewrichten, waardoor de ontstekingen verminderen. Voor mensen met artritis, jicht en soms zelfs reuma helpt het de pijn te verminderen.
12. Ontsteking
Een te hoge zuurgraad is een van de belangrijkste oorzaken van een ontsteking in de weefsels.
Een citroen heeft anti-inflammatoire eigenschappen, die de zuurgraad neutraliseren.
13.Gezondheid van nagels en haren.
Citroenwater geeft meer hardheid aan de nagels en geleidelijk aan verdwijnen ook de witte vlekken die van tijd tot tijd kunnen voorkomen op de nagels. Door regelmatig citroenwater te drinken blijft je haar gezonder en glanst meer. Gebruik als laatste spoeling na het haren wassen eens een kom citroenwater en je zult zien dat de kleur verdiept en je haar extra gaat glanzen.
14. Spierpijn
Het drinken van citroenwater kan de pijn in spieren aanzienlijk verminderen. Dus vergeet ook na een workout niet om een een glas citroenwater te drinken. Citroenwater verdiept ook de werking na een massage.
15. Alcohol minderen
Door het drinken van citroenwater neemt de behoefte aan alcohol af. Wil je minder alcohol drinken, drink dan i.p.v. een glas citroenwater.
16. Voedselvergiftiging
Het drinken van citroenwater kan helpen om voedselvergiftiging te voorkomen of kan juist bij een voedselvergiftiging helpen om de balans in de darmen sneller te herstellen.

                                                             

Heerlijke hartige taart van geitenkaas met brandnetel.

Heerlijk van smaak en o.a. bloedzuiverend.

GRIEKSE HARTIGE TAART

Ingrediënten (4 pers.): 100 gr noten/zaden rijst (bereiden vlg verpakking) 2 eetlp sole 6 volle handen verse brandneteltopjes 1 eetlepel kokosvet 2 middelgrote witte, ietwat zoete, uien, fijngehakt 4 tenen knoflook, fijngehakt 1 eetlepel verse gemengde kruiden van oregano, rozemarijn, tijm, zeer fijngehakt 1 bakje geitenkaas creme 2 eieren 35 gr roomboter 35 gr kokosvet 1 pakje bladerdeeg vellen 200 g geitenfeta 1 volle hand geraspte verse Parmezaanse kaas verse zwarte peper uit de molen

Bereiding Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met 1 eetlp sole i.p.v. het voorgeschreven zout. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dompel de brandnetels onder in kokend water en laat ze uitlekken in een vergiet. De brand is er nu uit. Verhit 1 eetlp kokosvet in een koekepan en bak de uien en knoflook op zacht vuur glazig. Voeg hier de fijngehakte kruiden bij. Hak de brandnetels ondertussen grof. Meng vervolgens de eieren met de geitenkaascreme en Parmezaanse kaas in een grote mengbeker. Voeg hier de gekookte rijst, brandnetels en het uienmengsel aan toe. Breng op smaak met sole en versgemalen zwarte peper. Smelt de boter en het kokosvet. Smeer hier een ovenschaal licht mee in en bedek met de helft v.d. plakjes bladerdeeg. Prik met een vork hier gaten in en laat korte tijd voorbakken. Bestrijk dit dan met het boter kokosvet mengsel en doe hier vervolgens het brandnetelmengsel op. Dek af meteen dakje gemaakt v.h. overgebleven bladerdeeg. Besmeer dit dakje met een kwastje met water, zodat het mooi goudgeel uit de oven komt. Bak in ongeveer 40 min. gaar, maar controleer wel een paar maal tussendoor, zodat de taart niet verbrand.

* zie ook onze Lente/bloemsalade op facebook: titel ; Proef en zie de Lente in deze heerlijke (paas)salade..

* bij combinatie van de bloemensalade van Facebook...Laat dan evt. de geitenkaas uit de salade achterwege. 

 bloemen

 

Chia fresca

Een fris energie vol drankje!
Deze verfrissende zelfgemaakte limonade met toegevoegde chiazaadjes komt uit Mexico. Een echte dorstlesser, maar ook gezond en lekker!

Ingrediënten:
350 ml water of kokoswater
3 el limoensap of sap van 1 limoen
2,5 tl honing in een slok warm water 5ml mengen en koud laten worden
2 tl chiazaad
evt als toevoeging wat gember bij het warme water, voor wat pit. 
Het warme gedeelte koud laten worden en dan samen voegen..., koud serveren. Prootst! :)

Als variatie kun je het voor een zomerse dag of dessert gemalen ijsblokjes, kokosmelk en mago stukjes toevoegen.

chia frescachia fresca met mango

 

pH Balans herstellen in 8 stappen

De voeding die wij dagelijks nuttigen bestaat uit zuurvormende en basische/alkalische stoffen. 

De meeste mensen eten zodanig dat ze te veel zuurvormend voedsel binnen krijgen. Met name vele graansoorten, koffie, vis, schaaldieren, vlees, gevogelte, melk, kaas en zout veroorzaken verzuring.
Dit kan leiden tot een heel scala aan diverse klachten. Zo wordt verzuring o.a. in verband gebracht met overgewicht, obstipatie, infectiegevoeligheid, huidproblemen, hoofdpijn/migraine, spier- en gewrichtsklachten (artrose), lusteloosheid, bloedend tandvlees, schimmelinfecties, mentale klachten zoals depressie, stemmingswisselingen en/of een slechter wordend geheugen. Ook breekt het voortijdig essentiële mineralen zoals kalium, magnesium, calcium en natrium af!
Als je jouw pH balans wilt weten, kun je dit meten met pH meet-strips, die je bij de drogisterij of apotheek kunt kopen. De strips meten de pH waarde tussen 4,5 - 9. Een goed gebalanceerde pH waarde is 7,5. Al vanaf 7,35 zet verzuring in.

1. Laat suikers zoveel mogelijk staan en breng je koolhydraten inname terug tot slechts 20% van je totale voeding. Koolhydraten en m.n. suikers zijn zeer sterk verzurende stoffen. Wist je dat alle geraffineerde granen en dus ook brood zich omzetten in suikers in je lichaam? Laat vanaf nu dus ook je brood staan en neem bijvoorbeeld als ontbijt een niet geraffineerde graansoort zoals biologische havermout.
2. Neem dagelijks een bewust rustmoment voor jezelf en verminder stressituaties. Stress veroorzaakt een sterk verzurende werking in het lichaam. Bij langdurige stress raakt het hormoonsysteem volledig ontregeld en werkt soms helemaal niet meer.
3. Stop met het drinken van energie- en frisdranken of vruchtensappen uit pak.
Energydranken zijn bommen van suikers maar ook frisdranken bevatten enorm veel suikers. Als je deze dranken schrapt zul je al spoedig merken dat je energieker en ondernemender wordt. Drink wel voldoende gereinigd water, bij voorkeur 2 liter per dag.
4. Neem dagelijks groentesappen of groente-smoothies, waaraan je altijd cirtoen en komkommer toevoegt. Deze beide dragen n.l. sterk bij aan het ontzuren van je lichaam. Groentesappen helpen om te ontslakken en ontgiften, geven je een stralende huid en als je overgewicht hebt, val je er ook nog mee af.
6. Verwerk dagelijks een van de vele superfoods in je eten; varieer hier regelmatig mee.
7. Gebruik ook dagelijks spirulina, chlorella, of Greens for Life. Ze hebben een reinigende werking en geven veel energie. Greens for Life is een extra aanvulling op je dagelijkse voeding; hiermee krijg je wel vijf tot zes porties verse groenten en fruit in één dagelijkse dosering binnen.
8. Eet vaker groene groenten. Groene groenten, met name groene bladgroenten, zijn vanwege de hoge concentraties vezels, vitamines, mineralen, spoorelementen, enzymen, co-enzymen en fytochemicaliën een enorme boost voor je gezondheid én een grote bijdrage aan het ontzuringsproces.

pH-Chart1.jpg

 


''Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.'' zei Hippocrates

De juiste VOEDING kan je lichaam ondersteunen. Hieronder tips voor Antigriep voeding!

1. Hete kippensoep of bouillon zijn natuurlijke ontstoppers en kunnen cellen blokkeren die hoesten en een verstopte neus veroorzaken.
2. Knoflook bestrijdt bacteriën, virussen en stimuleert het immuumsysteem. Hierdoor is men minder vaak ziek en sneller beter.
3. Kokoswater zorgt er voor dat je goed gehydrateerd blijft als je ziek bent.
4. Hete thee zorgt voor vocht en is een natuurlijke neusontstopper.
Bijvoorbeeld zwarte thee werkt tegen keel bacteriën en echinaceathee verkort de duur van griep.
5. Honing is antibacterieel en stimuleert het immuunsysteem.
6. Gember werkt ontstekingsremmend, is een antioxidant en is te gebruiken tegen misselijkheid.
7. Scherp eten bevat capsaïcine, helpt bij het afbreken van slijm, maar zorgt ook voor slijmproductie. Dit verlicht bij hoest en een geïrriteerde keel.
8. Bananen kunnen helpen tegen misselijkheid en diarree.
9. Haver kan je immuunsysteem stimuleren, je bloedsuikerbalans verbeteren en ontstekingen in het darmstelsel verminderen.
10. Yoghurt. Sommige soorten yoghurt bevatten probiotica, die ervoor zorgen dat je minder vaak ziek wordt en sneller herstelt.
11. Veel fruit bevat flavonoïden met name anthocyaninen. Deze bestrijden virussen, bacteriën en versterken het immuunsysteem.
12. Advocado's zitten vol vitamines, mineralen en gezonde vetten, die ontstekingsremmend werken en het immuunsysteem stimuleren.
13. Zalm bevat eiwitten, omega3-vetzuren en vitamine D. Dit werkt ontstekingsremmend en versterkt de immuunfunctie. 

Bron: ahealthylife  

 

Een STRALEND LEVEN

13 gewoontes die zijn gerelateerd aan een langer leven

Wist je dat je levensverwachting voor een groot deel bepaald wordt door omgevingsfactoren zoals DIEET EN LEVENSSTIJL? Dit zijn de BELANGRIJKSTE factoren; een kleinere rol spelen je genen!!

Vergroot door middel van onderstaande mogelijkheden je kans om 100 of misschien zelfs 100+ te worden. 

Stralende vrouw

1. Vermijd overeten
Beperk de inname van calorieën. Dit kan bijdragen tot een langer leven en je beschermen tegen ziekte.

2. Eet noten
Noten hebben een gunstig effect op je gezondheid. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels, antioxidanten, gunstige plantenstoffen, vitaminen en mineralen (koper, magnesium. kalium, foliumzuur, niacine en vitamine B6 en E).

3. Gebruik kurkuma
Kurkuma staat bekend als een anti-agging; het bevat de krachtige bioactive stof genaamd curcumine. Door de antioxidanten en ontstekingsremmende werking wordt verondersteld dat curcummine de hersenen, hart- en longfunctie kan helpen onderhouden.

4. Eet veel gezonde plantaardige voeding
Het eten van een variatie aan plantaardige voeding, zoals fruit, groenten, noten, zaden, volle granen en bonen kan het risico op ziekte verlagen en de levensverwachting verhogen.
Deze voeding wordt ook in verband gebracht met een lager risico op kanker, het metabool syndroom, hartziekte, depressie en achteruitgang van de hersenen. Deze effecten zijn te danken aan het feit dat plantaardige voeding rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten, waaronder polyfenole, carotenoïden, foliumzuur en vitamine C.

5. Zorg voor voldoende beweging en fysieke activiteit
Fysiek bewegen is langer leven. Slechts 15 min per dag goed bewegen, kan zo'n drie jaar toevoegen aan je levensduur. Nog beter is het als je iets meer beweegt, namelijk 150 minuten per week.

6. Vermijd roken
Stopppen met roken kan je leven aanzienlijk verlengen.

7. Gebruik alcohol slecht met mate
Al je alcohol drinkt kan het matige hiervan je tegen ziekte beschermen en je levensverwachting verhogen. Vooral wijn kan gunstig zijn.

8. Geef je geluk voorrang
Voorrang geven aan wat jou gelukkig maakt kan positieve effecten teweegbrengen, zowel voor je humeur als een langer leven.

9. Vermijd chronische stress en spanning
Een optimischtische blik op het leven en het vinden van manieren om spanning en stress te verlagen moet worden gezien als een lange termijn investering voor je levensduur.

10. Onderhoud je sociale netwerk
Het onderhouden van een hechte relaties kan leiden tot minder stress, een betere weerstand en een hogere levensverwachting.

11. Verhoog je bewustzijnsniveau
Bewustzijn betekent het vermogend zijn om zelfdiscipline te hebben en georganiseerd, efficiënt en doelgericht te zijn.
Dit zorgt voor een langere levensduur en minder gezondheidproblemen op latere leeftijd.

12. Drink met mate koffie of thee
Het met mate drinken van koffie (cafeïne) en thee(theeïne) kan helpen om gezond oud te worden en de levensverwachting verhogen.

13. Otwikkel een goed slaappatronn
Slapen is crusiaal voor de regulatie van de celfunctie en het goed functioneren van het zelfhelend vermogen van je lichaam. Een recent onderzoek rapporteert dat de langere levensduur is gelinkt aan regelmatige slaappatronen, zoals het dagelijks naar bed gaan en opstaan rond dezelfde tijd. Het ontwikkelen van een slaappatroon van ongeveer zeven tot acht uur per nacht kan je helpen langer te leven. 

* wetenschappelijk bewezen, bron: ahealthylife.nl

 

Recept Powerstart OntbijtSmoothie 


Giet 2dl gekookt water op verse groene the en laat dit infuus 2 minuten trekken en daarna tot lauwwarm afkoelen. Doe dit in de blender en vul aan met:
* 1 persoon (is 2 á 3 bekers) - gebruik biologische producten

1 gewassen peer met schil in stukken
1 gewassen zure appel met schil in stukken
1/2 rode grapefruiy geschild maat witte laag zit nog om de vrucht, in stukken
1 citroen geschild maar witte laag zit nog om vrucht, in stukken
2 ml gefermenteerde levertraanolie
1 eetlp lijnzaadolie
1 koffielp spinaiepd of 1 theelp cacaopd, of 1 theelp baobabpd
1 theelp sole (oer keltisch zeezout opgelost in water, zie onderstaand recept)
2 theelp honing
1 afgestreken theelp kurkumapd
1/2 afgestreken theelp kaneelpd
1/2 afgestreken theelp gemberpd
1 mespuntje zwarte- of cayennepeper
Alles goed mixen met de blender en eventueel iets zoeter maken met een paar druppels stevia.
Roer er vlak voor consumptie nog 1ml ashwagandhadruppels door.

Recept Sole
Vul een goed gereinigde glazen fles voor 1/3 met oer keltisch zeezout.
Vul de fles af met 2/3 gekookt (iets afgekoeld) gereinigd water.
Dan goed schudden tot het zout door water is opgenomen. De zogehete 'Sole' is nu klaar.

Kurkumalimonade voor een gezond immuumsysteem

kur limonade

Ongetwijfeld is kurkuma een van de belangrijkste kruiden bekend bij de mens, omdat het een zeer krachtige anti-veroudering werking heeft, een effectieve antioxidant is, en een sterk ontstekingsremmende werking heeft; een super specerij. Het heeft een hele reeks van verbazingwekkende gezondheidsvoordelen, zodat de regelmatige consumptie ervan uw gezondheid tal van voordelen kan brengen:
Uw spijsverteringssysteem verbeteren - kurkuma is uitstekend in het bevorderen van de spijsvertering, het stimuleert ook de galblaas, vermindert opgeblazen gevoel, gasvorming en kan ook helpen bij de behandeling van een darmontsteking. Merk echter op dat in het geval van een galblaasaandoening, kurkuma niet moet worden opgevat als een voedingssupplement, omdat dit de aandoening kan verergeren.
Antioxidanten gebinnen doeltreffender te werken - Curcumine werkt als een antioxidant dat vrije radicalen neutraliseert die verder reageren op vetzuren of DNA, dat negatieve gevolgen voor het lichaam heeft. Voor het lichaam heeft het veel voordelen wanneer de effecten van vrije radicalen aanzienlijk worden verminderd.

Recept kurkuma limonade
biologische ingrediënten
- 1 eetlepel kurkuma poeder
- 1 theelepel gember poeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel cayenne peper of zwarte peper
- sap van limoen
- ruwe honing om te zoeten
- en evtueel een snufje keltisch zeezout

Meng alles in een liter kan met warm water. Nog net niet kokend. Roer het goed door, laat afkoelen en zet daarna in je koelkast.

'Een sapje en een hapje'

Na de Detox week is het goed om het eten langzaam op te bouwen.

Wortelsapje:
In de blender of sapcentrifuge: 2 appels (vb. Grannys), 1 cm gember, 1 sinaasappel, een scheutje citroen voor frisse smaak en aanvullen met wortel tot 750ml. Eventueel verdunnen met wat water.

Groentesalade:
Stoom stukjes gele biet, knolselderij en snijbiet. Maak de salade af door een beetje sesamzaad, pompoenpitten, kokosolie en bouillonpoeder (zonder zout) toe te voegen.

 

Voel jij je relaxt? Of toch ook wat gehaast?
FEEL GOOD FOOD recept

Naast een lekkere wandeling, een boekje, even een momentje zonder computer/mobiel, of een bewust rust-ritueel kan ook VOEDING helpen te relaxen!
Helaas is stress en haasten een dagelijks fenomeen in deze wereld. Maar door de volgende voedingsmiddelen kun je zorgen dat de druk er wat afgaat en er een relaxter gevoel onstaat en helpt bij ont-stressen/haasten.
Tips: Gebruik minder wit, gefrituurd of gekleurd voedsel, suiker, alcohol en cafeïne. Gebruik meer 'Feel good food': De volgende producten bevatten vele vitamines, mineralen en stoffen die zorgen dat stress afneemt en een goed gevoel ontstaat!

 1. avocado's (met stip nr 1)
 2. blauwe bessen
 3. zonnebloempitten/pompoenpitten
 4. blad groente 
 5. bieten
 6. bananen
 7. wilde zalm
 8. gefermenteerd voedsel (miso, temeh, kefir, kimchi, sauerkraut)
 9. cacao

Feel good recept: Ingrediënten: 1/2 avocado, 1tl miso pasta, 2el tahin pasta, 1el water, keltisch zeezout, zwarte peper en getoast brood*.
Bereiding: mix de tahin, miso en water goed, stamp de avocado fijn en besmeer het getoaste brood* met de mix. Doe daar bovenop de avocadospread en eindig met wat peper en zout strooisel!
*brood; bv bio rogge zuurdesembrood of kikkererwtenbrood.
Bron: mindbodygreen.com

Smakelijk!

 

Gezonde dipjes om te eten :)
Tahin honing dip
Ingrediënten: 1 kopje bio yogurt, de merg van een vanille stokje, 2el honing, 1/4 tl kaneelpoeder en 3el tahin. Alles samen mixen in een kom. Smakelijk!

 

Een meditatie, ontspannend muziekje :)


Een fijne dag gewenst!

 

U kunt ons vanaf nu ook volgen en 'liken' op Facebook en Pinterest.