Vitaliteitsweken

 

Vitaliteit en gezonde voeding

Een ‘gezond en vitaal’ leven is ons streven. In onze vitaliteitsretraites gaat de aandacht uit naar de optimale balans van voeding, beweging en ontspanning. Een holistische balans met aandacht voor lichaam en geest. Een balans die van groot belang is om energie te krijgen voor je leven, je werk, je sport, etc.

Elke twee maanden organiseren wij vitaliteitsweken met medewerking van het team van het Kuuroord, met gezonde voeding, mindfulness, yoga, ademtechnieken, dans, wellness, wandelen in de natuur, maar ook voedingsadvies en –coaching en kookworkshops. 

Natuurlijk is er ook veel tijd voor rust, ontspanning en mooie ontmoetingen met gelijkgestemden. Maar ook om te genieten van de natuur, wandelen op het strand, fietsen, sauna, hottub en zwembad. En we bieden diverse behandelingen van het professionele team van het Kuuroord.

Voel je een verlangen naar meer vitaliteit en gezond leven? Meer leven vanuit je natuurlijke stroom, dan vanuit wat je hoofd voor je bedenkt? Zou je willen dat je hoofd meer tot rust komt en je meer kan ZIJN? Dan is dit jouw week.

Workshops

We gaan deze week op ontdekkingsreis naar jouw eigen levensstroom. We gaan onderzoeken hoe je meer kunt leven vanuit je hart dan vanuit je hoofd. Hoe je kunt samenvallen met DIT moment en contact kan maken met jouw levensenergie.

De workshops in dit programma zijn erop gericht om je meer in contact te brengen met je eigen stroom en vitaliteit. Dat doen we o.a. door middel van meditatie, Mindfulness oefeningen en Vrije Dansexpressie.

Mindfulness

Mindfulness is ‘aandacht training’. Het helpt je om je aandacht te richten op NU, dít moment, déze ervaring. En hier oordeel loos naar te kijken. Vaak richt je ‘mind’ zich op het verleden of de toekomst. Hierdoor kun je soms het contact met het huidige moment verliezen en gaan handelen op de automatische piloot.

Mindfulness kan je helpen om jezelf stil te laten vallen, om zonder oordeel te aanschouwen wat er in je leeft, je bewust te worden van de gedachten die er zijn of de automatismen waar vanuit je leeft. Als je stil kan vallen in jezelf, kun je vanuit die stilte een roep, een verlangen, een stroming voelen die gaat over jouw verlangen over dat wat je écht wilt leven op dit moment.

Yoga

Wake-up yoga laat je vroeg in de morgen langzaam ontwaken met een korte meditatie. Gevolgd door een serie yogaoefeningen gericht op het ontspannen en verlengen van je spieren. Ademhalingsoefeningen helpen je bewuster met je energie om te gaan en meer in het 'nu' te komen en balansoefeningen zijn goed voor je evenwicht. De lessen zijn gebaseerd op Hatha yoga, een zeer toegankelijke yoga voor mensen met weinig of geen ervaring.

Dansexpressie

Door het Mindfulness kom je meer tot rust, zak je weer in je lijf en voel je wat werkelijk belangrijk is voor jouw leven. Door de verbinding van Mindfulness en Dans voel je dat je energie weer gaat stromen, dat je er helemaal mag zijn en wordt je uitgenodigd om je eigen beweging te maken, van binnenuit.

Dansen is een prachtig middel om je hoofd stil te laten worden en in contact te komen met je lichaam en wat er leeft in jou. Het gaat daarbij niet om ‘mooi moeten dansen’ of ‘iets neer moeten zetten’. Het gaat er juist om om helemaal af te dalen in jezelf en via de dans uitdrukking te geven aan dat wat er in je leeft. Dansexpressie kan heel verstillend zijn en klein en zacht, of juist heel uitbundig en krachtig en groots. Laat je verrassen door je eigenheid, door de taal van je lichaam!

Programma

Het week motto is 'alles mag en niet moet'. Doe mee aan de les die bij jou past. En als je even meer zin hebt in rust of iets anders dan sla je gewoon even over.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Maandag
11.00 opening 
11.30 les
13.00 lunch
15.30 les
18.30 diner
20.00 les
21.30 vrije tijd: wellness en chillen

 

Dinsdag-donderdag
08.00 meditatie en/of yoga
09.00 ontbijt
10.30 les
12.30 lunch
13.30 vrije tijd: wandelen, wellness en chillen
17.00 les
18.30 diner
20.00 les
21.30 vrije tijd: wandelen, wellness en chillen

 

Vrijdag
08.00 meditatie en/of yoga
09.00 ontbijt
10.30 les
12.00 mindful afsluiting

 

Vrije tijd
Buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur. Tijd voor jezelf!

 

Ons team

EleonoraEleonora Bot

is gespecialiseerd in Vrije Dansexpressie en Mindfulness. Dans en zang is haar passie. Het is haar kracht om jou weer contact te laten maken met je natuurlijke levensstroom, je te verbinden met je hart, weer te leren luisteren naar je lichaam en je innerlijke wijsheid.

Eleonora heeft een praktijk in Zeeland: Singing Soul. Daarmee organiseert ze workshops met Trancedans, Jaarfeest-dansen en Volle Maan-bijeenkomsten. Ook is Eleonora verbonden aan Ecstatic Dance Breda. Daarnaast biedt Eleonora vanuit Singing Soul begeleiding en coaching aan vrouwen: healing, lichaamswerk, stembevrijding en life-coaching.

Veronique

Veronique Stegen

Yoga, en de verbinding met mezelf en anderen die ik hierdoor ervaar, heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Een van de mooiste kwaliteiten van yoga vind ik de kracht van verbinding. Tijdens een retreat is dit ook altijd weer zó mooi om te zien. Het is een voorrecht dat ik hieraan mee mag werken, op deze inspirerende plekken midden in de natuur.​

KarinKarin Baank

Mijn basiskennis komt van het Kushi Instituut in Amsterdam. Daar heb ik de diverse levels doorlopen, heb ik jaren met veel plezier als lesgeefster gewerkt en ook 2 jaar ook als Chef Kok in restaurant Deshima gewerkt.

Bij het Oost West Centrum in Rotterdam heb ik de natuurvoedingstherapeuten opleiding gevolgd tevens heb ik diverse modules bij het Oost West Centrum in Antwerpen en Orval gevolgd en gegeven. Daar werk ik de laatste jaren met veel plezier als lesgeefster aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit. 

 

 

Elke twee maanden organiseert FIT body & mind een vitaliteitsweek.

Data:

4-8 juni 2018

Interesse/aanmelden: Kijk voor alle verdere details en aanmelding op de site van FIT body & mind. https://www.fitbodymind.nl/vitaliteit-mindfulness-yoga-retreat