Behandelingen

Er is keuze uit een breed scala aan behandelingen. Het is afhankelijk van je intentie voor de kuurweek welke behandelingen je passend vindt.

Alle behandelingen worden met grote betrokkenheid,  zorgvuldigheid en deskundigheid uitgevoerd. Een deel van de aangeboden behandelingen is in de loop van de tijd ontwikkeld door onze medewerkers, in aansluiting op het vastenproces.

Je kunt ook kiezen voor een pakket. Elk pakket is afgestemd op een basisintentie. Als je kiest voor zo'n pakket ben je 5% goedkoper uit. Natuurlijk kun je altijd nog specifieke andere behandelingen naar wens toevoegen.

De behandelingen zijn niet opgenomen in de prijs van de kuurweek en reken je aan het einde van je verblijf af.

 

Overzicht behandelingen:

- Darmreiniging basis: Klysma

- Darmreiniging uitgebreid: Colon-hydrotherapie

- Holistische massage van drie kwartier, vijf kwartier

- Vierhandsmassage

- Voetreflexmassage

- Trager massage behandeling

- Energetische Healing

- Gehele lichaamspakking  (Oligo-gel, Karwendel of Algen)

- In Levende Lijve

- Ademruimte (in warmwaterbad)

- Hart-coherentie

- Tantra

- Innerlijk Schouwen

Stembevrijding

- Yogacoaching

- Familieopstelling

- Mindful coaching

- Biofotonentherapie (2 behandelsessies)

- Gezondheid in het licht : Oorzaken opsporen

- Sportvasten

 

Behandelpakketten:

 1. Pakket Basis Detox (3 Klysma's; 3 Massages van 45 minuten; 1 Pakking naar keuze)
 2. Pakket Detox speciaal (3 klysma's, 1 Colonhydrotherapie, 2 massages van 45 minuten, 1 Energetische Healing, 1 pakking naar keuze)
 3. Pakket Energiestroom (3 Klysma's, 1 Colonhydrotherapie, 1 Massage van 75 minuten, 1 Vierhandsmassage, 1 Voetreflexmassage, 1 Energetische Healing)
 4. Pakket Diepgang (3 Klysma's, 1 Colonhydrotherapie, 1 massage van 45 minuten, 1 massage van 75 minuten, + 2 keuzes uit de volgende 6 genoemde behandelingen: Hart-Coherentie, Tantra, Adem-Ruimte, In Levende Lijve, Innerlijk Schouwen, Trager)

 

 * Voor meer informatie betreft prijzen en of vergoedingen, zie onze pagina Prijzen.

 

Beschrijving behandelingen:
 

Darmreiniging-basis:Klysma

 

Wij raden aan gedurende de vastenkuur elke dag een darmspoeling (klysma) te nemen.


Waarom zijn de darmen eigenlijk zo belangrijk? 

Een belangrijk deel van het afweersysteem is gehuisvest in de dikke darm. In de darmen bevindt zich een eigen uitgebreid zenuwnetwerk, innig verbonden met het centrale zenuwstelsel (de darmen als “second brain”). Het derde belangrijke aspect is dat de darmen onze emotionaliteit en gevoeligheid weerspiegelen. In het darmgebied vinden we het bewustzijn van onze emoties, of we houden er datgene tegen wat er volgens onze normen eigenlijk niet mag zijn (verkramping). Tevens is onze vitale energie, de seksuele en scheppende energie, in het buikgebied gevestigd. Al deze aspecten hebben een wisselwerking op elkaar. Daarom heeft de hoedanigheid van de darmen veel invloed op onze gezondheid, stressgevoeligheid, bewustzijn, vitaliteit en welbevinden.

 

 

 Darmreiniging-uitgebreid:Colon-Hydrotherapie

 

De uitgebreide colon-hydrotherapie met behulp van een ingenieus apparaat kan intensief de dikke darm schoonspoelen. Het beste resultaat en effect heb je als je voorafgaand aan de behandeling 1 basis-reiniging neemt voordat je de uitgebreide darmreiniging toepast. Ons advies is om ook de overige dagen een basis-darmreiniging te boeken, zodat er alle vier de vastendagen een darmreiniging plaats vindt.

Toegevoegde waarde:

 • Door de lengte van de behandeling en de in- en uitstroomactiviteit wordt aangekoekt vuil losgeweekt; de darm wordt van binnen gemasseerd.
 • Er komt een hoeveelheid water in het lichaam die het bloed reinigt. Na afloop moet je nog een aantal keer plassen.
 • Je voelt geen aandrang, de terugstroomkraan wordt opengezet zodra er druk ontstaat.
 • De ontlasting wordt geurloos afgevoerd.
 • Je ziet wat je hebt los gelaten via een kijkglas passeren.
 • Het is effectief deze behandeling tijdens het vasten uit te voeren, omdat er niet eerst ontlasting weggespoeld behoeft te worden, maar meteen resten op de darmwand losgeweekt kunnen worden.
 • Er is aandacht voor eventuele emoties die losgemaakt worden.

 

 

 Holistische massage (drie of vijf kwartier)

 

Een massage is een wisselwerking tussen masseur en gemasseerde en is zodoende altijd uniek. Wij bieden geen standaard massage, maar richten ons volledig op jou en jouw proces. Massage als lichaamstherapie kan een uitnodiging aan jou zijn, om diepere lagen in jezelf te onderzoeken en opnieuw contact te maken met jouw lijf. Bovendien reinigt het lichaam zich wellicht nog dieper, wanneer de psyche tijdens de massage aandacht krijgt en zich daarna ontspant. 

 

 

Vierhands-massage

 

De vierhandsmassage is een prachtig ritueel voor een nieuwe start. Je wordt uitgenodigd je over te geven en te vertrouwen op de vier handen die je lichaam aanraken. Laat je verrassen!!

 

 

 Voetreflexmassage

 

De reflexpunten op de voeten staan in verbinding met alle organen en orgaansystemen in het lichaam. Door reflexpunten te activeren wordt energie toegevoerd en worden blokkades opgeheven.

 

 

 Trager behandeling

 

Bij deze behandeling wordt je op een uitnodigende zachte manier aangeraakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van het lichaamsgewicht. Door 'aanwezig' te 'zijn' in de aanraking voel je je steeds losser, lichter en vrijer, waardoor 't oude kan worden losgelaten. Dit geeft een zeer diepe ontspanning op het zenuwstelsel en brengt meer lichtheid en verbinding in je leven. Deze behandeling is een weldaad voor iedereen maar in het bijzonder voor mensen die last hebben van burn-out/ depressie klachten, slecht slapen, angst en overmatig denken. Ook heeft het een zeer heilzaam effect als je herstellende bent na een ongeval of om een andere reden het contact met je lichaam bent kwijtgeraakt. *Deze behandeling wordt gegeven door: Lena.

 

 

 Energetische healing

 

Tijdens een energetische healing komt er balans in je energiesysteem en kan je vermogen tot zelfheling gestimuleerd worden. Door haar zachte werking ervaar je meteen een gevoel van ontspanning, rust en warmte en verzacht het eventuele pijn. De behandeling kan helpen om oude blokkades op te ruimen en brengt heling en energie waar dat nodig is.

 

 

 Lichaamspakking

 

We bieden drie soorten lichaamspakkingen aan: Karwendel, Algen en Oligo-gel.

De behandelwijze gaat als volgt: het lichaam wordt ingesmeerd en ingepakt in een warme deken. Even afdouchen en je wordt ingesmeerd met lotions. Tot slot even uittranspireren en narusten.

 

 

 In Levende Lijve 

            

LEVEN IN JE LIJF!

In het lichaam stroomt je levenskracht. De energie die je doet léven, genieten, sprankelen, voelen, liefhebben en aanwezig zijn in het Nu. Die energie die via het lichaam tot expressie komt om jezelf uit te drukken en je leven vorm te geven zoals jij ten diepste wilt. Ieder mens verlangt er naar om te leven vanuit de authentieke, gezonde, creatieve kern. Vaak stroomt deze energie niet volop, om welke reden dan ook. Gevoelens van blijheid, boosheid, angst en verdriet ervaar je niet meer volop. Dus ook je seksualiteit en gevoelens van je hart. Omdat je energie niet voluit stroomt ben je niet werkelijk jezelf. Je leeft a.h.w. op halve kracht, doet niet wat je echt wilt of wenst en laat je te veel beïnvloeden door allerlei factoren van buitenaf en/of ontstane patronen die je belemmeren. 

In een sessie “leven in je lijf” wordt het contact met je levensstroom weer hersteld door de aandacht te richten op een dieper ervaren, in beweging en tot expressie brengen van de lichaamsenergie.

Je kunt je lijf weer voelen en tot expressie brengen door je aandacht te richten op je adem, beweging, dans, klank, zang, aanraking en contact met de ander: dat wat je lijf verlangt, doet bloeien! Luisteren naar je lijf brengt je van je hoofd naar je lichaam en je hart, leert je hoe je om kunt gaan met en ruimte geven aan wat daar leeft. Je ervaart meer bewustzijn in je lichaam- de boodschapper en vormgever van de ziel- je brengt jezelf tot leven.

Ruimte voor wie jij ten diepste bent; je lijf, je gevoelens en inspiratie tot expressie brengen, je levensenergie laten stromen!     De vitale lijfenergie die alles omvat: je innerlijke –wils- kracht, zachtheid, passie, je liefde voor jezelf én voor de ander. Je stróómt en geniet weer van je eigen levenskracht. Je leeft!

 

 

 Ademruimte (behandeling in warm waterbad)

 

In de veiligheid van het weldadig warme bad laat je je dragen en ga je intensief en verbonden ademen. Daardoor kan je levensenergie weer vrij stromen. Alleen al het gedragen worden kan een diepe ervaring geven van loslaten en mogen ontvangen. Je wordt uitgenodigd om bewust aanwezig te zijn bij je ademhaling en met nieuwsgierigheid en open aandacht te zijn bij datgene wat zich aandient en dit in liefde te ontvangen. Deze behandeling wordt gegeven door: Inya of Marjorie.

 

 

 Hart coherentie coaching

 

''Dit is een prachtige methode, om de aandacht van het hoofd naar het hart te brengen''.

In deze methode wordt er door de bio feedback apparatuur exact gemeten wanneer de aandacht zich in het hart bevindt, waarna de wonderlijke reis naar binnen kan beginnen. Door ademhaling en concentratiemethoden op je lichaam raak je na verloop van tijd in het coherente hartveld, waar glashelder het leven voorbij komt en een diep gevoel van flow ervaren wordt. Deze behandeling wordt gegeven door: Peter of Lena.

 

 

 Tantra 

 

Een spiritueel pad naar bevrijding en eenwording met alles in en om je heen. Tantra nodigt je uit om als mens de mogelijkheid tot een grenzeloos bewustzijn en potentieel te gaan leven. Seksualiteit is een essentieel onderdeel van dit spirituele pad. Je leert de verbinding te maken tussen je seksuele en hart-energie. Het doel van Tantra is door middel van mannelijke en vrouwelijke energie, contact te krijgen met je eigen bron en innerlijke wijsheid.

Tevens voor paren: Hoe creëren we, vanuit het nemen van eigen verantwoording, een intieme verbinding met elkaar zodat eros, liefde en seks in één vloeien.Deze behandeling wordt gegeven door: Inya of Dorine.

 

 

Innerlijk Schouwen

In deze sessie word je uitgenodigd  en begeleid om innerlijk te schouwen via ontspanning, meditatie  en visualisatie. Je wordt begeleid om je voorbij het dagelijkse denken en de emoties te verbinden met je innerlijke Bron. Er wordt in de sessie onder andere gebruik gemaakt van de visualisatiemethode van Phyllis Krystal. Via de visualisaties maken we contact met de ziel en kunnen ook vernieuwende positieve boodschappen worden doorgegeven aan het onderbewustzijn om gewenste veranderingen te laten beklijven. Deze behandeling wordt gegeven door: Marianne.

 

 

 Stembevrijding

 

Nieuw  Stembevrijding is een prachtige manier om in contact te komen met jouw lichaam en wat je daarin voelt en om vervolgens dat wat je voelt tot uiting te brengen door geluid te maken. Daarbij gaat het er niet om dat je ‘goed moet kunnen zingen’. Het gaat erom om werkelijk contact te maken met dat wat in jou leeft en dat hoorbaar te maken. Jezelf deze ruimte geven en hoorbaar maken is ontzettend verruimend en vreugdevol!

Stembevrijding is een beweging van binnen, naar buiten en weer naar binnen. Om bij elke ademhaling weer opnieuw te voelen en contact te maken met jezelf en om vervolgens dat wat je ervaart te zingen is vaak een opluchting, opening en bevrijding. Juist door dat wat je voelt in het licht van jouw adem en jouw stem te zetten, kom je daardoor ook in contact met jouw ruimte en jouw levendigheid. Zingen is trillen, is ‘in beweging brengen’, is vreugde!!

Vaak beginnen we met zuchten, geluiden maken en spreken om van daaruit langzaam klank toe te voegen aan onze adem. En zo ontstaat er een uniek lied, dat alleen door jou gezongen kan worden en wat gaat over jouw levensstroom! 

 

 

Yogacoaching

 

Yoga is een prachtige en krachtige holistische wetenschap, filosofie, psychologie en therapie voor heelheid en meer balans in elk facet van je leven. Yoga betekent letterlijk verbinding. Het is van oudsher de weg terug naar je ware Zelf.

Afhankelijk van je vraag of probleem kan ik samen met jou via Yoga een antwoord vinden via adem, lichaamsoefeningen, energizers, ontspanning, concentratie, visualisatie en/of meditatie. *Deze behandeling wordt gegeven door: Marianne.

 

 

Familie-opstellingen

 

Het gezin van herkomst, onze familie, bepaalt bewust en onbewust mede de manier waarop wij in het leven staan, hoe we het leven ervaren en beleven. Wat is mijn plek in het geheel? Dit is een vraag die vanuit het systemisch werk inzichtelijk wordt gemaakt.

Familieopstellingen maakt het mogelijk jouw persoonlijke vraag te onderzoeken zodat patronen zichtbaar worden, kunnen herstellen en/ of in balans kunnen komen. Zo ontstaat de mogelijkheid om een nieuwe plek in te nemen.

Het is ook mogelijk om werk-gerelateerde issues te onderzoeken door middel van een (systeem) opstelling.Deze behandeling wordt gegeven door: Thea of Dorine.

 

 

Mindful coachen

 

Mindful coaching geeft je de mogelijkheid werkelijk contact te maken met gedachten, emoties en fysieke sensaties rondom datgene wat je dwars zit zodat je verstrikking zichzelf kan loslaten. Door in het hier-en-nu contact te maken met wat er in dit moment is, leer je emoties toe te laten in plaats van te onderdrukken.

Mindful coaching gaat over aanwezigheid en opmerkzaamheid, over open, benieuwd en aandachtig zijn in het moment. Het gaat over leven vanuit je essentie en je hart. * Deze behandeling wordt gegeven door: Marjorie.

 

 

Biofotonen behandeling 

 

De Biofotonen (levend licht) therapie bestaat uit 2 behandelingen. De lichtkernen in onze cellen zorgen voor de aansturing van alle processen in ons lichaam. Middels Bio-feeback worden de lichtimpulsen in onze cellen coherent gemaakt waardoor het immuumsysteem optimaal gaat werken. De behandeling wordt over het algemeen ervaren als re-set van het energiesysteem.

Aan te raden als je de ontgifting een extra krachtige impuls wilt geven, of als je kampt met (hardnekkige chronische) gezondheidsklachten. Deze behandeling wordt gegeven door: Margo.

 

Gezondheid in het licht : Oorzaken opsporen 

 
In de behandeling GEZONDHEID IN HET LICHT staat je gezondheid centraal en wordt aandacht gegeven aan datgene wat eventueel een stralende gezondheid in de weg staat door middel van de betrouwbare Vegetatieve Reflextest.
 
Het doel is om de onderliggende oorzaken van klachten op te sporen waardoor je tot de kern kunt doordringen. Vervolgens wordt de therapie gezocht die het meest aansluit bij herstel van de oorzaken.
 
Misschien kamp je met lichamelijke klachten maar weet je niet dat er doeltreffende, natuurlijke manieren zijn om daar mee om te gaan. Soms worden reguliere medicijnen gebruikt (zoals cholesterolverlagers of bloedverdunners) omdat niet bekend is hoe het anders zou kunnen.
Wij richten ons niet op symptoombestrijding maar op werkelijk herstel. Wij bieden de mogelijkheid van een nieuwe invalshoek of een “second opinion” op basis van natuurlijke geneeswijzen, waarbij we onze ervaring en kennis benutten en met je delen: voor ernstige problematiek, voor lichtere ongemakken maar ook ter preventie.
 
Gecombineerd met de brede kracht van de detoxkuur betekent dat: op alle fronten een nieuwe start die eindeloos doorwerkt!
 
Ook bij goede gezondheid is het altijd mogelijk om een gezondheidscheck te doen.
 
Voorbeelden waarbij we zoeken naar oorzaken en natuurlijke oplossingen kunnen bieden:
Adipositas, overgewicht   Vermoeidheid
Allergieën, intoleranties  Ontstekingen
Arteriosclerose en alle doorbloedings- problematiek, hartklachten  Oogklachten
Cholesterol    Auto-immuunziektes 
Bloedsuiker problemen, diabetes 2 en 1, insulineresistentie, hypoglycaemie  Zenuwstelsel klachten
Candida Albicans  Lyme
Darmklachten, ook Crohn en Colitis Ulcerosa  Luchtwegklachten
Maagklachten en klachten aan alle organen  Intoxicaties
Galstenen, nierstenen Huidklachten
Chronische klachten zonder aanwijsbare redenen  Hoge bloeddruk
Gewrichtsklachten, totaal of afzonderlijke gewrichten; ook RSI, Whiplash Verouderingsklachten
Hormoongerelateerde klachten Cystes
Infecties, bacteriën, parasieten, wormen, schimmels, virussen Vage klachten
 
 Deze behandeling wordt gegeven door: Margo.
 
 

Module Sportvasten

 

In een aantal weken per jaar kan er gekozen worden voor de module Sportvasten.

Liefhebbers voor de module sportvasten krijgen naast het dagprogramma extra beweging (+/- 30min.) en enkele supplementen  in de voorbereiding en tijdens de kuurweek. Het unieke van een week vasten/detoxen in De Schouw is dat je wordt uitgenodigd tot het bewandelen van een innerlijke weg, ook binnen de module Sportvasten. Deze module kan worden gevolgd wanneer Heidi de kuurweken begeleidt. Zie hiervoor onze agenda.